Hallo,

Ik ben Bart-Jan, digitaal ontwerper van beroep. Ik zet mijn ervaring met ontwerp, strategie en creative direction in voor betekenisvolle projecten.

Al zo’n 15 jaar werk ik aan het web: als ontwerper, ontwikkelaar, creative director en ondernemer. Het best op mijn plek ben ik met één been in de sturende-, en één in de uitvoerende organisatie.

Tussen 2007 en 2017 werkte ik bij (fintech) web-bureau VI Company. Als ontwerper, creative director en MT-lid hielp ik een organisatie op te bouwen met 30 medewerkers en een internationaal portfolio in de financiële sector.

In 2018 richtte ik Het Maatschappelijk Webbureau op, een internetbureau dat organisaties en zelfstandigen met een sociale doelstelling helpt om met inzet van het web hun impact te vergroten.

In 2019 kwam Triodos Bank op mijn pad: een organisatie die me qua missie enorm aansprak én waar ik mijn ervaring in de financiële sector nuttig kon inzetten. Zodoende werk ik nu als UX ontwerper bij de mooiste bank die er is.

hmwb

In 2018 richtte ik het maatschappelijk webbureau op. HMWB helpt organisaties en zelfstandigen met een sociale doelstelling om met inzet van het web hun impact te vergroten. Als kleine ondernemer doe ik alles zelfstandig — zo ook branding, ontwerp en ontwikkeling van eigen middelen.

iPhone in hand showing a shared budget screen of the Tack application

Tåck

Bijna niemand spreekt openlijk over zijn of haar financiën, laat staan dat we om hulp vragen wanneer dat nodig is. Daarom bedacht ik Tåck, een web-app en community voor persoonlijke financiën.

VI Company

Fintech web-bureau VI Company onderscheidt zich door specialistische kennis van de financiële sector en een persoonlijke aanpak. Als eindverantwoordelijke voor strategie, branding en ontwerp, zorgde ik ervoor dat die uitgangspunten altijd centraal stonden in de communicatie met (potentiële) klanten en collega’s.

Huwelijk

Op 18 juni 2016 zijn Annika en ik buiten in de duinen bij Bergen (NH) getrouwd. Voor onze trouwdag maakte ik naast uitnodigingen ook een mini-website waarop informatie voor onze gasten te vinden was.

RTL-Z Beursspel

“Een niche concept dat een saai onderwerp spannend maakt. De diverse kanalen zijn goed geïntegreerd en benut. Het is een knap staaltje werk om de doelgroep en de mate van engagement te vergroten, evenals het real-time aspect van het spel zelf.” aldus de DIA jury die het RTL-Z Beursspel in 2013 verkoos tot winnaar in de categorie ‘activation’. Namens VI Company was ik verantwoordelijk voor ontwerp en creative direction van het beursspel.

BX Swiss

In 2012 heb ik met veel plezier gewerkt aan de herpositionering van Zwitserse beurs BX Swiss, waarbij ik mijn liefde voor swiss design naar hartelust kon inzetten. Sindsdien ben ik namens VI Company als ontwerper en creative director betrokken geweest bij verdere uitbreiding van het online platform van BX Swiss.

hi@bartjanverhoef.com

Twitter

Instagram