Pimpelpaars met een goud randje

Wie me een tijdje volgt kent mijn fotoblogs op exposure.co wel. Omdat het me maandelijks geld kostte en ik er (te) weinig gebruikt van maakte ben ik daarmee gestopt. Nu heb ik zelf een fotoblog format gemaakt, en is hier vandaag het eerste fotoblog: over een ogenschijnlijk weinig memorabele wandeling die pimpelpaars begon, en op de valreep een gouden randje kreeg.

Zoals elke zaterdagmorgen maakte ik vanochtend rond zonsopkomst mijn rondje door de duinen. Veel foto’s maakte ik niet; ik vond het licht niet bijzonder en voelde me weinig geïnspireerd. En alhoewel ik mezelf altijd voorhou dat ik in de eerste plaats ga wandelen en foto’s maken op de twee plaats komt, baal ik daar dan toch een beetje van — het is fijn jezelf te verliezen in het maken van beelden, en ik hoop altijd stiekem wel dat er bijzonder licht is. Maar goed, zo is een wandeling ook een goede oefening in acceptatie, zullen we maar zeggen.

Kleurige kitsch

Het eerste licht zag er wat vreemd uit, van pimpelpaars tot dieporanje, alsof iemand met niet bijzonder veel talent de werkelijkheid door photoshop gehaald had. Op zich bijzonder natuurlijk, zo’n kleurrijke ochtendgloed, maar om eerlijk te zijn vond ik het er vanmorgen vooral erg kitscherig uitzien.

Grijzig niets

Kort na het kleurige ochtendgloren werd het wat bewolkt en was het licht niet zo interessant. Ik liet mijn camera dan ook voornamelijk aan mijn schouder hangen; de ervaring leert dat foto’s maken om het foto’s maken me alleen een berg oninteressante plaatjes oplevert die ik naderhand op de computer moet uitzoeken om ze vervolgens te verwijderen.

Na een rondje langs het strand gemaakt te hebben wandelde ik het duinbos weer in, op weg naar mijn fiets.

Goud randje

En toen, terwijl ik het laatste stuk van mijn route aflegde, was daar opeens de zon. Wow! Uit het niets kleurde alles om me heen warm geel en kreeg het lentegroen een gouden randje.

Tja, en wat kan je dan anders dan binnen een paar minuten tientallen foto’s maken van dat prachtige gouden licht? Een kleine greep:

En zo kreeg een ogenschijnlijk weinig memorabele wandeling, die begon met een pimpelpaarse lucht, onverwacht nog een verguld gouden randje aan het einde.

Dit was het eerste fotoblog dat ik deel op mijn site. Ik ben natuurlijk benieuwd wat je er van vindt, maar ook of je dingen tegengekomen bent die niet goed lijken te werken. Laat het me gerust weten! En wil je meer van foto’s zien? Je kunt me volgen op instagram.

Reacties