Zwart-wit portet van Bart-Jan Verhoef buiten in de duinen
Zelfportret — Westduinpark, voorjaar 2018

Hoi, ik ben Bart-Jan Verhoef — mens, vader, echtgenoot en natuurliefhebber. Ik woon met mijn gezin in de Haagse Vruchtenbuurt, niet ver van de duinen en het strand.

Van jongs af aan ben ik graag buiten: vroeger speelde ik het liefst in de bossen rond Apeldoorn, waar ik ben opgegroeid, tegenwoordig dwaal ik urenlang door de duinen en het langs het strand waar ik alweer zo’n 15 jaar vlakbij woon.

Buiten in de natuur maak ik verbinding met mezelf en de omgeving, het helpt me om in balans te komen — iets dat steeds belangrijker voor me geworden is met de toenemende hoeveelheid prikkels in het dagelijks leven.

Al jaren fotografeer ik graag wanneer ik op pad ben. Ik ervaar het als een actieve vorm van meditatie: de camera ’dwingt’ me aanwezig te zijn en mijn aandacht te richten.

Deze website

Op deze website verzamel ik dingen me interesseren — ik publiceer er mijn blogs en foto’s en experimenteer er met ontwerp en webtechnieken. Deze website bestaat in verschillende incarnaties sinds ongeveer 2002, maar heeft de laatste jaren onder een laag stof doorgebracht.

Per 2019 blaas ik er nieuw leven: met artikelen over onder andere natuur, geestelijke gezondheid en fotografie, en het raakvlak tussen die onderwerpen. Ik doe dat nu in het Nederlands, vooral omdat dat dichter bij me staat en ik me er beter in kan drukken dan in het engels.

Contact

hi@bartjanverhoef.com
Instagram
Exposure
Twitter