Zwart-wit portet van Bart-Jan Verhoef buiten in de duinen
Self portrait — Westduinpark, spring 2018

Hi, I am Bart-Jan Verhoef — practicing human, father, husband en nature lover. I live in The Hague with my family, close to the dunes and sea.

For as long as I can remember, I loved being outside more than anything else. Growing up in Apeldoorn, the surrounding woods were my favorite to explore, these days its the dunes and beach nearby my home in The Hague where I love to wander around with my camera whenever I can. The earlier the better: my favorite time of day to be out is around sunrise, when the world is at it best in my opinion.

Al jaren fotografeer ik graag wanneer ik op pad ben. Ik ervaar het als een actieve vorm van meditatie: de camera ’dwingt’ me aanwezig te zijn en mijn aandacht te richten. Ik schreef er een stuk over op mijn blog: “Fotografie als meditatie”. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als digitaal ontwerper. Na 15 jaar in verschillende rollen aan het web gewerkt te hebben, werk ik sinds begin 2019 met veel plezier als UX designer voor Triodos Bank. Wat meer over mijn werk vind je op bartjanverhoef.com/werk.

Deze website

Op deze website verzamel ik dingen me interesseren — ik publiceer er mijn blogs en foto’s en experimenteer er met ontwerp en webtechnieken. Deze website bestaat in verschillende incarnaties sinds ongeveer 2002, maar heeft de laatste jaren onder een laag stof doorgebracht.

Per 2019 blaas ik er nieuw leven: met artikelen over onder andere natuur, geestelijke gezondheid en fotografie, en het raakvlak tussen die onderwerpen. Ik doe dat nu in het Nederlands, vooral omdat dat dichter bij me staat en ik me er beter in kan drukken dan in het engels. Voor mede-liefhebbers van RSS: hier een link om je te abonneren op mijn artikelen. Wil je maandelijks een e-mail ontvangen met mijn updates? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief.

Voor de liefhebber: Het ontwerp van deze website is een doorontwikkeling van een eigen ontwerp uit 2008. De huidige iteratie gebruikt de letter Neue Haas Grotesk in verschillende toepassingen. Sinds jaar en dag draait deze site op Textpattern, het tegenwoordig minder bekende, maar daarom niet minder fijne opensource CMS — Ik zweer erbij.

Contact

hi@bartjanverhoef.com
Instagram
Twitter